TEKNOFEST’te tanıtılan Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi, geleceğin uzmanları yetişecek
Bugüne kadar 6 bin 500’den fazla öğrenciye farklı bir kariyer yolu sunan Google Oyun ve Uygulama Akademisi, artık Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi olarak yoluna devam edecek, ülkemizin yapay zeka uzmanları ihtiyacına yanıt verecek şekilde. “Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi”, Teknofest Adana’nın açılış gününde paydaşların katılımcı olduğu bir panel ve kurdele kesme etkinliği ile kamuoyuna tanıtıldı.
Bu yıl Adana’da düzenlenen Teknofest’te gençler, Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi’yle buluştu.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin desteği ve Google Türkiye, Girişimcilik Vakfı ve T3 Girişim Merkezi’nin iş birliği ile 2021 yılında Teknofest’te duyurulan Google Oyun ve Uygulama Akademisi, hızla gelişen yapay zeka teknolojileri ve dijitalleşmenin yeni gereksinimlerine uyum sağlamak amacıyla “Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi” olarak yeniden düzenlendi.
Oylum Talu moderatörlüğünde yapılan Teknofest açılışında, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrem Bayraktar Aksakal, Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra ve Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu konuşmacı olarak katıldı.
Panelde, ülkemizin ulusal yapay zeka stratejisi, akademinin 3 yıllık başarı hikayesi, dönüşümü ve Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi’ne dair yenilikler paylaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ayrıca Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi’nin açılışını Akademi standında gerçekleştirdi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışta şunları belirtti:
“Yapay zeka, dünyayı ve sektörleri hızla değiştiriyor. Türkiye olarak genç ve dinamik nüfusumuz ile sanayideki yeteneklerimiz ile bu değişime en iyi şekilde katkı sağlayabilecek ülkelerden birisi olduğumuz söyleniyor. Türkiye şu an uluslararası yapay zeka hazırlık endekslerinde iyi bir konumda bulunuyor. Ancak bu süreçte insan kaynaklarına ve altyapıya hızlı yatırım gerektiğini biliyoruz. Uluslararası iş birliklerinin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün burada duyurulan Yapay Zeka ve Teknoloji Akademisi’nin teknoloji girişimciliğine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Gençlerin en son teknolojilerle doğrudan temas etmeleri ve özgün, yaratıcı projeler geliştirmeleri, ülkemizin insan gücünü güçlendirecek. Emeği geçen, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederim. Hayırlı olsun.”
“T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu panelde yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, gençlere yönelik projelere öncelik veriyoruz. Milli teknoloji hamlesinde en önemli faktör insan kaynağımızdır. Türkiye, genç ve dinamik nüfusu ile bu konuda büyük bir potansiyele sahip. Ortalama yaşı 33 olan ülkemiz, son 20 yılda teknoloji alanındaki yetkinliğini önemli ölçüde geliştirdi. Şu anda teknoloji üreten insan sayımız 300 binin üzerinde ve bu rakam her geçen gün artıyor. Genç yaşlardan itibaren çocuklarımıza teknoloji bilincini, üretim kabiliyetini ve milli teknoloji vizyonunu kazandırmamız gerekiyor. Bu vizyon, profesyonel iş yaşamından genç öğrencilere kadar geniş bir alanı kapsıyor. İstanbul’da açtığımız yazılım okullarında gençlerimize akran öğrenme modeline dayalı biçimde yazılım eğitimi sunuyoruz. Ayrıca ‘Sektör Kampüste’ projesi ile gençlerimize teknoloji şirketlerinin bilgi ve deneyimlerini aktarmayı hedefliyoruz. Bu projelerle gençlere hem teorik hem de pratik anlamda sağlam bir temel oluşturuyoruz. Google, T3 Vakfı ve Girvak ile birlikte yürüttüğümüz projeler, stratejimize uygun ve tamamlayıcı bir rol üstleniyor. Geniş içerikler sunarak, gen